בדיקת מהירות גלישה באינטרנט בחינם – איך לבדוק מהירות אינטרנט?

רוצים לדעת מהי מהירות הגלישה באינטרנט שלכם? יש כמה כלים פשוטים שמאפשר לערוך בדיקת מהירות אינטרנט בחינם. יש שיטות שונות שמאפשרות לעזור לבדוק זאת, אתם צריכים לדעת איך מחשבים זאת גם.

הנה הכל על הנושא.

מהי בדיקת מהירות גלישה באינטרנט

אנחנו משלמים על אינטרנט בבית כדי לצפות בטלוויזיה באינטרנט או כדי להשתמש במחשבים או מכשירים אחרים. אך לעיתים אנחנו צריכים לדעת האם אנחנו מקבלים את מהירות הגלישה של האינטרנט שעליה אנחנו משלמים בפועל.

לפני הכל, חשוב לציין כי מהירות האינטרנט לא מחושבת בתור בייט, אלא ביט. כלומר, לעיתים מתבלבלים ואומרים "יש לי בבית מהירות 100 מגה בייט", במקום ".. מהירות 100 מגה ביט".

זאת ועוד, בייט אחד = 8 ביט. כך שאם יש לכם מהירות של 40 מגה ביט, זה אומר שהמהירות שלכם 5 מגה בייט.

כאשר מדובר על גלישה סלולרית, מהירות האינטרנט רלוונטית. אך שם האינטרנט מוגבל לפי נפח גלישה, כאשר מגיעים לנפח זה, הרי שמימשתם את כל האינטרנט שלכם.

כדי לדעת האם מקבלים את המהירות עליה שילמנו, צריך לבדוק זאת בכלים ייעודיים. ניתן לבדוק זאת דרך שיטות טכניות במחשב או באמצעות כניסה לאתרים שבודקים את המהירות בפועל.

למי זה מתאים?

כל אחד ואחת שמעוניינים לדעת מהי מהירות הגלישה שלהם באינטרנט.

האם זה לגמרי בחינם?

כן! כל הכלים לבדיקת מהירות גלישה באינטרנט הם בחינם. אין גם צורך להירשם או להתחבר, אלא לבדוק זאת בלבד.

איך אפשר לבדוק מהירות גלישה באינטרנט בחינם?

אפשר לבדוק מהירות גלישה באינטרנט הן של אינטרנט עם כבל או אלחוטי (WiFi) בין אם הדבר בבית או במשרד או במקום אחר באמצעות כלים חיצוניים. כלים אלו הם אתרים שנכנסים אליהם ובודקים את המהירות בפועל. אפשר למדוד גם את מהירות הגלישה בטלפונים ניידים.

הנה כלי לבדיקת מהירות אינטרנט:

דרכים נוספות לבדיקת מהירות גלישה באינטרנט:

  • ספיד טסט (Speed Test) – אתר המאפשר לכם לבדוק בקלות מהירות הורדה, מהירות העלאה, פינג זמני בקשה לבדיקת חיבור ועוד. לבדיקה לחצו כאן.
  • פאסט של נטפליקס (FAST Netflix) – אתר נוסף שאפשר לבצע את בדיקת המהירות. לבדיקה לחצו כאן.
  • קלאודפלייר (Cloudflare) – אתר שירותי DNS המאפשר לבדוק גם מהירות גלישת אינטרנט. לבדיקה לחצו כאן.
  • nPerf – עוד אתר לבדיקת מהירות גלישה. לבדיקה לחצו כאן.
  • גוגל פייבר (Google Fiber) – למעשה הוא משתמש בכלי של אתר ספיד טסט.
  • אתרי חברות תקשורת (תשתית, ספק או סלולר) – באתרים אלו יש גם כלים אלו. לבדיקה היכנסו לאתר בזק, בזק בינלאומי, הוט, הוט נט, סלקום (נטוויז'ן), פרטנר, 018 אקספון, 012 סמייל, וויקום, גולן טלקום, פלאפון, הוט מובייל וכד'.